top of page

Статии, новини, събития

Halloween 2018 и магията на Сибелиус


Знаехме, че и този път на Хелоуин ще трябва да решим някакъв мистичен пъзел, но никой не подозираше с какви сили ще си имаме работа. Бяхме чули за някакъв тайнствен алхимик, на име Сибелиус и с нетърпение очаквахме да научим неговата история. Но преди това, трябваше да се подготвим добре.

Близо 20 деца се събраха в залата на Школата за деца със специални способности, където огромни паяци бяха оплели всичко в паяжините си, а по стените висяха оглозгани скелети (очевидно жертва на въпросните паяци). Навсякъде висяха тикви и прилепи размахваха черните си криле, а за да бъде атмосферата наистина магическа, на тъмно всичко светеше в призрачна неонова светлина, а в центъра на помещението беше изрисуван пентаграм. Със сигурност щеше да има някакви тайнствени ритуали…

Един по един, а често и на групи, пристигаха вещици с метли, демони с тризъбци и всякакви други чудати създания и приказни герои. Някои то тях сами се бяха потрудили да си нанесат дълбоки порезни рани (поздравления за добрия грим).

Явно това вдъхнови Цвета, която си е достатъчно вдъхновена и по принцип, но този път тя надмина всички очаквания и сложи в джоба си повечето стилисти и гримьори на популярни фентъзи-сериали и касови хорор-заглавия.

Не липсваше и извратена почерпка, съвсем в тон с празника, така че всички присъстващи зомбита и вампири хапваха очички и надигаха чаши, уж сок от вишни, със съмнителен кървавочервен цвят.

И когато всички вече бяха готови, се разнесе някаква музика, едновременно мрачна и загадъчна, а на екрана се появи силуетът на Сибелиус - древен алхимик, който започна да ни разказва своята история…

От него научихме за връзката между звездите, знаците на планетите и градивните елементи на света. Разбрахме, че той е открил тайна формула, с която можем да възстановим баланса и така да се противопоставим на хаоса, завладял света. Сибелиус ни беше завещал да довършим започнатото от него и ни беше оставил послание, което всеки отнесе със себе си.

Вижте цялата история на Сибелиус и неговата магия:

Вярвате или не, партито завърши с необуздано самодивско хоро :-)

Всички си тръгнахме окрилени от наученото, въодушевени от преживяното и с мъничко съжаление, че празникът приключи, но сме сигурни, че тепърва ни предстоят още много интересни мигове с нашите страхотни приятели и съмишлениците на Фондация ЕЛИЯ.


Следвайте ни
  • Facebook Basic Square

ОБРАТНО КЪМ СТРАНИЦАТА

bottom of page