top of page

Статии, новини, събития

Международна конференция "Общуваме заедно"

Днес, на 2-ри април, Международния ден за информираност за аутизма, се състоя заключителната конференция в рамките на проекта на Фондация ЕЛИЯ "Общуваме заедно". Неговата цел беше да разработим инструменти за визуална подкрепа при комуникация за деца от спектъра, които да достигнат до максимален брой български семейства и организации.

Лектори от четири страни и специалисти в различни области споделяха опит и знания пред повече от 100 присъстващи участници. В конференцията се включиха представители на организации и семейства от цялата страна, като родителите получиха комуникационна папка, адаптирана към специално подбрани за целта мобилни приложения.

С това проектът "Общуваме заедно" приключва, но работата по постигнатите резултати тепърва започва.

Предстои ни активна работа с организациите и специалистите, за които визуалната подкрепа е ключов елемент при работата им с деца със специални потребности. Започваме да адаптираме тези инструменти според спецификата на дейностите и обучителния процес. Също така, ще съдействаме за въвеждането им в практиката - в училище, в центъра, в кабинета на специалиста, в ежедневието на семейството.

Още по време на конференцията получихме заявки от много организации за бъдещо сътрудничество в тази област. Щастливи сме, че сме били полезни и се надяваме да можем да си помагаме и занапред.

Поздравления на лекторите за интересните презентации! Специални благодарности на хората от екипа на Фондация Елия, Стабил Груп и всички други, които ни подкрепиха и в продължение на една година посветиха голяма част от личното си време и работеха неуморно по този проект!

Какво следва?

Получихме много обаждания от хора, които не са успели да присъстват на конференцията, но искат да се сдобият с комуникационните папки и да получат насоки за въвеждането им в ежедневието. Ето защо изработихме допълнителни папки, които могат да бъдат поръчани от нашия онлайн магазин.

Също там ще могат да бъдат поръчвани допълнителни комплекти карти, категории и шаблони за разширяване и надграждане на папките, така че те да се прилагат при повече дейности и ситуации в ежедневието.

Планирахме и първите обучения, посветени на мобилните приложения. Предстоят поредица такива в различни градове през месеците до края на годината.

Още информация за конференцията, за новите продукти в онлайн магазина, както и за датите и формата за регистрация за предстоящите обучения, можете да намерите на сайта на конференцията:


Следвайте ни
  • Facebook Basic Square

ОБРАТНО КЪМ СТРАНИЦАТА

bottom of page